Kun Suomessa alettiin 20-luvulla myydä autoja, ja niitä alettiin tuoda aktiivisesti markkinoille, tarvittiin myös korjaustoimintaa. Etenkin ennen sotaa auton hankkineet kaipasivat sodan päätyttyä varaosia sekä korjaamopalveluita autoilleen. Ensimmäiset korjaamot olivat autoliikkeiden omia, mutta pian itsenäisiäkin korjaamoita alkoi ilmestyä markkinoille. Jo vuonna 1933 perustettiin Suomen Autokorjaamojen Liitto ry, josta tuli myöhemmin Autoalan Keskusliitto.
Korjausala työllistää
Autojen huolto- ja korjaustoiminta työllistää Suomessa yli 18 000 henkilöä, joten aivan pienestä bisneksestä ei ole kyse. Korjaamoalan merkitys on suuri myös pienillä ja taantuvilla paikkakunnilla, sillä edelleen paikallisia autokorjaajia tarvitaan. Suomessa toimii yhteensä noin 3500 autokorjaamoa. Näistä karkeasti arvioituna noin 500 on merkkiliikehuoltoja, 1000 ketjukorjaamoa sekä 2000 automerkistä riippumatonta, muutaman henkilön työllistävää pienempää autokorjaamoa. Autojen monipuolistuminen on lisännyt korjaamojen painetta palkata entistä koulutetumpia ja osaavampia korjaajia. Myös uusia investointeja joudutaan tekemään muutaman vuoden välein uusimpien elektroniikkalaitteiden hankkimiseksi sekä ohjelmistojen päivittämiseksi ajan tasalle.
Katsastustoiminta Suomessa
Suomessa jo vuodesta 1917 lähtien autot on lain mukaan pitänyt katsastaa. Pitkään katsastustoiminta oli valtiollista, mutta jo 90-luvulta asti yksityinen toiminta on ollut mahdollista. Silti katsastustoiminta on tarkasti EU-direktiivien mukaisesti säädeltyä, ja sitä valvoo Suomessa Liikenteen turvallisuusvirasto. Erilaisia katsastuksia ovat määräaikais-, muutos-, rekisteröinti- ja maahantuontikatsastukset. Katsastustoiminta työllistää Suomessa noin 1600 henkilöä.