Millainen on hyvä auto juuri sinulle?

Millainen on hyvä auto juuri sinulle?

Ennen kuin huomaakaan on kevät jo ovella. Silloin voi iskeä paha autokuume, joka ei yleensä lähde muulla kuin autokaupoilla. Moni saattaa kyllä selailla uusia ja käytettyjä autoja netin verkkosivustoilla pitkin vuotta, mutta kevät viimeistään nostaa autokuumeen huippuunsa. Ehkä mielessä siintää lämmin ja aurinkoinen kesäpäivä, jolloin pääsee kiihdyttämään uudella autolla moottoritielle. Ehkä radiosta soi lempikappaleesi ja elämä hymyilee muutenkin. Millainen auto sitten oikein kannattaisi hankkia? Ostaako vain kaikista halvin auto, mikä autokaupoista löytyy? Mitä varusteita siinä pitäisi olla ja monenko hengen auton ylipäätään hankkii? Nämä ovat kaikki tärkeitä kysymyksiä, joihin pitää yrittää löytää vastaus. Autokauppoja ei siis kannatakaan tehdä aivan hetken mielijohteesta, vaan kannattaa miettiä tarkkaan mitkä ovat omat tarpeet ja millaiseen käyttöön auto tulee. Lue tästä artikkelista lisää, niin kerromme autojen ominaisuuksista sekä asioista joita kannattaa huomioida kun suunnittelee uuden auton hankintaa. Voi olla että innostut rakentamaan uuden autotallinkin, ja silloin byggmax voi olla käymisen arvoinen paikka.

[IMAGE=dlDMIqbWFqtP.jpg]

Autojen erilaiset ominaisuudet

Autoja siis löytyy paljon erilaisia. On maastoautoja, perheautoja, pakettiautoja ja tavallisia henkilöautoja. Sen lisäksi on pieniä tai hieman suurempia autoja, on farmariautoja ja lisäksi pickupeja. Myös auton voimanlähde on nykyisin tärkeä asia, koska markkinoilla on perinteisiä bensiini- ja diesel-autoja. Sen lisäksi markkinoille on tullut paljon sähköautoja sekä kaasu- tai vety-autoja.

Mistä sitten kannattaa lähteä liikkeelle kun on hankkimassa itselleen autoa? Ensin kannattaa tehdä jonkinlaista budjettia ja miettiä paljonko on valmis autoon sijoittamaan. Budjetti määrittää jo paljon sitä, millaisen auton pystyt itsellesi hankkimaan. Jos sinulla on käytettävissäsi vaikkapa 10 000 euroa, voi olla parempi heti suoraan katsella käytettyjä autoja. Jos taas pystyt käyttämään auton vaikka 40 000 euroa, voit katsella uusia autoja ja sieltäkin hyviä premium-merkkejä.

Kannattaa myös miettiä auton käyttötarkoitusta, millaiseen ajoon auto sinulla tulee. Jos tarvitset autoa vain kaupunkiajoon ja kaupassa käyntiin, voi riittää jokin hieman pienempikin auto. Tällöin voit sijoittaa rahaa auton muihin ominaisuuksiin, sillä suurempi auto on aina kalliimpi. Jos taas reissaat paljon esimerkiksi mökille tai laskettelemaan, tarvitset todennäköisesti hieman kookkaamman auton. Myös neliveto voi olla hyvä vaihtoehto, sillä silloin pääsee liikkumaan hieman haasteellisemmassakin maastossa. Neliveto on hyvä lumisilla tai kuoppaisilla teillä. Jos siis ajat paljon vaikkapa juuri mökille, tai tykkäät muuten tehdä pitkiä retkiä autolla, voi vetokoukku olla myös tarpeen. Ehkä haluat ottaa mukaan peräkärryn tai jopa asuntovaunun. Nelivedolla varustettu auto on hieman tavallista kalliimpi, mutta voi siis olla tarpeen jossain tilanteissa. Hyviä nelivetoja tarjoaa ainakin Subaru, Audi ja BMW. Lisäksi monet crossoverit on varustettu nelivedolla ja siksi hyvä valinta paljon ajavalle.

Jos kuitenkin tarkoitus on ajaa lyhyempiä matkoja kaupunkialueella, voi olla järkevää hankkia hieman pienempi auto. Sen saa yleensä helpommin pysäköityäkin. Lisäksi pienemmän auton bensan kulutus on yleensä matalampi, joten säästät myös polttoainekuluissa. Voit jopa hankkia hybridin tai sähköauton jos liikut pääasiassa kaupunkialueella. Näin autoilun kustannukset tulevat sinulle todella edullisiksi, kun maksat vain sähköstä. Sillon täytyy kuitenkin huolehtia että pystyt lataamaan autoa kotonasi, ja että esimerkiksi marketin pihalta löytyy auton latauspiste, jotta saat auton lautaukseen ostoksilla käydessäsi.

dante