Auton halloween-koristelu

Auton halloween-koristelu

Halloweenia vietetään syksyllä pyhäinpäivän aattona eli lokakuun viimeisenä päivänä. Suomeenkin on viime vuosien aikana alkanut rantautumaan amerikkalaistyylinen halloweenin juhlinta, johon kuuluu juhlaan sopivat koristeet ja asut, joihin voidaan panostaa kovastikin. Kovimmat juhlijat voivat viedä panostamisen astetta pidemmälle koristelemalla autonsakin halloween-teemaisesti omaan asuun ja kodin ilmeeseen sopien.

Kotiin näyttävä halloween saadaan laittamalla niin sisälle kuin ulos muun muassa kurpitsalyhtyjä, koristepääkalloja, -lepakoita, -luurankoja ja -hämähäkinseittejä sekä kynttilöitä. Halloweenin värit ovat perinteisesti musta ja oranssi ja teema synkkä, kuolemaa käsittelevä.

Yleisiä teemaan sopivia asuja ovat noidan ja velhon asut, luurankoasut, kissa-asut sekä kauhuelokuvien hahmoihin perustuvat asut. Asun valintaan voi käyttää omaa persoonaa ja panostaa juuri sen verran kuin itse haluaa. Matalan kynnyksen halloween-asu voi olla esimerkiksi jokin päähine tai hattu. Hurjimmat pukeutujat voivat käyttää paljonkin vaivaa kasvomaalauksiin ja maskeerauksiin sekä asun valmistamiseen.

Hienosti halloweenin kunniaksi koristeltu koti saa viimeisen silauksen, kun sen pihaan pysäköity autokin koristellaan juhlaan sopien. Voit jatkaa kotiisi ja asuusi sopivaa teemaa myös auton koristelussa. Voit kiinnittää autoon samoja halloween-koristeita, joita käytit kotisi koristeluun. Kiinnitä hämähäkinseitti-, pääkallo- ja kurpitsakoristeita auton kylkiin ja soita autossa aavemaista musiikkia.

Oletko kuskina halloween-juhlissa? Piilota takapenkille kyytiläisiä varten jokin hätkähdyttävä yllätys, kuten koristeluuranko, tekokäärme tai irtonainen tekosormi. Näin juhlatunnelma voi alkaa jo matkan aikana! Kuskia ei saa kuitenkaan koskaan säikäyttää ajon aikana, vaikka muuten halloweenin juhlintaan tällainen pieni säikyttely monesti kuuluukin.

Auton ollessa pelkästään kotisi pihatiellä, voit koristella sitä niin paljon kuin haluat ja saada juhlavieraille näyttävän koriste-elementin jo pihaan saapuessa. Jos autolla tarvitsee kuitenkin ajaa halloweenin aikana, tulee aina muistaa ajoturvallisuus koristeidenkin kanssa. Kuljettajan näkökenttä tulee pysyä selkeänä ja autosta ei saa irrota ja lentää ajon aikana koristeita takana ajavan tuulilasiin.

Näitä turvallisuusseikkoja lukuun ottamatta vain mielikuvituksesi on rajana halloween-koristelussa! Synkkä ja pimeä syksy saa mukavaa piristystä onnistuneista juhlista. Koristelun avulla juhlatunnelmaan virittäytyminen on helppoa ja juhlista tulee ikimuistoiset.

dante