Millainen auto yritykselle?

Millainen auto yritykselle?

Yritystä perustaessa on varsinkin alussa todella runsaasti muistettavia asioita. Tuoreesta yrittäjästä saattaa tuntua pelottavalta vaihtaa säännöllinen palkkatyö yrittäjyyteen, mutta toisaalta yrittäjyydessä on jotakin jännittävän kutkuttavaa. Monille yrittäjyys näyttäytyy kiinnostavana juurikin siksi, koska se takaa täyden itsenäisyyden sekä vapaan tahdon. Tämän itsenäisyyden sivutuotteena tulee peliin tietysti myös vähemmän mukava osa, eli vastuu.

[IMAGE=b1V5PyenGq2y.jpg]

Mikäli perustaa yrityksen yksin, on se kokonaan myös omilla harteilla. Yrittäjyydessä on paljon opittavaa, eikä kukaan ole auttamassa tai preppaamassa. Varsinkin alussa paperityön ja byrokraattisten pykälien määrä on karmivan suuri. Kaikki tämä on kuitenkin vain osa lähtölaukausta kohti yrittäjyyden tuntematonta seikkailua.

[IMAGE=bvz96PeBZCNd.jpg]

Mitä kaikkea yrittäjän täytyy alussa muistaa?

[IMAGE=eYf1AXbHr5hL.jpg]

Kun paperityöt ja byrokraattiset pykälät on hoidettu pois alta, voi yrittäjä alkaa keskittyä tärkeimpään eli itse yritystoimintaan. Se, mitä tästä seuraa, riippu toki pitkälti siitä, millainen yritys milloinkin on tekeillä. Usein kaava on jokseenkin sama, ainakin tiettyyn pisteeseen saakka.

Yksi alun tärkeimmistä paikoista on luonnollisesti liiketilan tai työpisteen löytäminen. Toisinaan liiketoiminta vaatii kokonaisen liiketilan, mutta usein varsinkin pienyrittäjälle riittää pelkkä pieni työpiste tai työhuone, jolle voi löytää tilaa jopa omasta kodista. Kun tila on löydetty, on se tietenkin sisustettava asianmukaisesti. Se, mitä tähän kuuluu, riippuu tietysti pitkälti siitä, millaista liiketoimintaa ollaan pyörittämässä.

Seuraavaksi on hankittava asianmukaiset ja ammattimaiset työvälineet, joiden määrä ja olemus riippuu niinikään yrityksen toimenkuvasta. Esimerkiksi auto-osien myyjä voi hankkia tarvikkeensa worksystem.fil-palvelusta. Kun nämä perusasiat ovat kunnossa, puuttuvat vielä asiakkaat. On siis aloitettava markkinointitoimet näkyvyyden lisäämiseksi. Tätä voi suorittaa monilla eri tavoin, mutta tyypillisin lähtökohta on pistää pystyyn ammattimaiset nettisivut sekä sosiaalisen median sivustot, jotta asiakkaat saadaan tavoitettua hyvin. Kun asiakkaat on tavoitettu, voi myyntityö alkaa. Mutta miten asiakkaiden tilaukset saadaan toimitettua asiakkaalle kotiin?

Oma auto yritykselle?

Jos yritys toimii lokaalisti ja tuottaa palveluita, jotka on toimitettava asiakkaalle kotiin, kannattaa toimituspalvelun hintavan ulkoistamisen sijaan harkita oman auton ostamista yritykselle. Kyseessä on suuri hankinta, mutta se helpottaa yrityksen toimintaa suunnattomasti. Mikäli tarvetta autolle on, kannattaa se hankkia. Luonnollisesti vain harvalla yrityksellä on ainakaan heti omien varojensa puolesta varaa autoon, mutta ongelma voidaan helposti ratkaista sillä, että otetaan hankintaa varten lainaa, jota voidaan maksaa pois sellaisissa erissä kuin itselle sopii. Millainen auto yritykselle sitten sopii parhaiten?

  • Uusi vai vanha?

Jos ollaan ostamassa yritykselle autoa, tulee ensimmäisenä varmaankin mieleen se, että onko auton oltava aivan uudenkarhea. Vastaus on se, että ei välttämättä tarvitse. Auton ikä ja sen merkitys riippuu huomattavasti siitä, millaisia palveluita yritys tarjoaa. Jos esimerkiksi pitseria toimittaa ruokaa asiakkaiden kotiin kotiinkuljetuksella, ei auton iällä ole juurikaan väliä, sillä asiakas harvoin näkee itse autoa. Luksuslimusiinikyytejä tarjoavan firman sen sijaan kannattaa hankita hieman suurempaa panostusta kalustoonsa.

  • Suuri vai pieni?

Se, tarvitaanko suuri vai pieni auto, riippuu suuresti sen käyttötarkoituksesta. Pizzan kuljettamiseen riittää pienikin auto, kun taas huonekalujen kotiinkuljetus vaatii hieman jykevämpää tavaratilaa. Muista pitää mielessä itse auton koon lisäksi se, missä suhteessa siinä pitäisi olla tilaa ihmisille ja tavaroille.

dante