Auto on kallis hankinta – näin voit tehdä sen silti

Auto on kallis hankinta – näin voit tehdä sen silti

Suurkaupunkien alueella asuvat suomalaiset ovat jo vuosia luottaneet julkisten kulkuvälineiden voimaan. Suurkaupungeissa julkinen liikenne toimii ongelmitta ja kulkee samaa reittiä muutaman minuutin välein. Toimivuus on taattu sillä, että alue on suuri ja ihmisiä on paljon: matkustajia siis riittää aivan jokaisella vuorolla. Tilanne on kuitenkin toisaalla täysin toinen. Auto on jotakin sellaista, mitä oikeastaan jokainen kaupunkien ulkopuolella asuva suomalainen tarvitsee. Kun asuu pienessä kunnassa kaukana palveluista ja kaupoista, ei julkista liikennettä välttämättä ole ollenkaan tai se on saatavilla hyvin harvoin ja vaikeasti. Tällöin käytännössä ainut keino päästä välttämättömien palvelujen luokse on oma auto.

Miten saada auto edullisesti?

Minulla ei ole varaa autoon – mitä teen? Auto on hyvin hintava hankinta, ja on selvää, ettei läheskään jokaisella ole laittaa useaa tuhatta euroa tai jopa kymmeniä tuhansia euroja toimivaan menopeliin. Vaikka autoja on mahdollista saada myös jopa muutaman sadan euron hintaan, ei tällaisten hankkiminen käytännössä ole kannattavaa, sillä todennäköisesti tällainen auto tarvitsee normaalisti toimiakseen jopa tuhansien eurojen remontit ja loppuhinta voi täten olla jopa korkeampi kuin uutena ostetun auton. Mutta mikä sitten neuvoksi?

Haluamme kertoa sinulle, että sinullakin on varaa ostaa itsellesi ja perheellesi unelmien auto helposti. Voit nimittäin ottaa hankintaasi varten pankista tai rahalaitokselta lainan – eikä se edes tule kalliiksi! Nykyään saatavilla oleva lainojen yhdistäminen saattaa säästää sinulta jopa tuhansia euroja rahaa. Kun yhdistät vanhat lainasi uudeksi, yhdeksi lainaksi, maksat useamman lainan lyhennysten sijaan vain yhden lainan lyhennystä ja korkoa.

Miten tämä toimii? Käytännössä rahalaitos tai pankki maksaa puolestasi pois kaikki edelliset lainasi, ja sinä puolestasi maksat yhdistetyt lainasi takaisin heille. Uusi voimaan tullut korkokatto takaa sen, että lainasi on aina mahdollisimman edullinen. Vaikka sinulla olisikin siis jo ennestään vaikkapa asuntolaina, sinun ei missään nimessä tarvitse pelätä uuden autolainan ottamista sen lisäksi, sillä voit helposti yhdistää nämä yhdeksi lainaksi. Tämän helpommaksi ei lainan lyhentäminen voi mennä!

Jos siis vielä ennen tämän artikkelin lukemista jahkailit uuden auton hankintaa, ei sinun enää tarvitse miettiä – tee se! Maksat takaisin lyhennyseriä juuri sellaisissa määrin, kuin sinun taloudellesi on mahdollista. Elä elämääsi täysillä nyt, sillä sitä varten se on sinulle annettu! Millaisen menopelin aiot hankkia?

dante